omalla kielellä
”Kaikki janoavaiset tulkaa veden ääreen, ostakaa ja syökää, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta” (Jesaja 55:1).
Tämän jakeen innoittamana Kaarlo Syväntö sai näyn raamattutyön aloittamisesta asuessaan Israelissa 1950-luvulla. Ensimmäinen merkki siitä, että Syväntöjen työ olisi nimenomaan Raamattujen levittäminen juutalaisten keskuuteen, oli Lontoosta 1950 tullut rahalahjoitus. Se tuli aivan yllättäen, ja lähettäjäksi osoittautui iäkäs ja suhteellisen varaton nainen. Lähetyksen ohjeistuksena oli lause, jonka mukaan sillä summalla piti hankkia Raamattuja köyhille siirtolaisille Israelissa.
Helluntaiseurakunta syttyi Israel-asialle
Lempäälän helluntaiseurakunta syttyi Israel-asialle saman vuosikymmenen lopulla. Kaarlo ja Maire Syväntö kutsuttiin seurakunnan läheteiksi, ja luonteva jatko oli Israel-kassan perustaminen 1959. Kassan kautta saatujen varojen avulla on hankittu ja jaettu Raamattuja lukematon määrä vuosikymmenten aikana. Syvännöt ovat toimineet luontevasti yli seurakuntarajojen, ja näin myös Israel-kassa on saanut yhdistää tukijoiden lahjoja yhdeksi virraksi.
Näin pöytäkirjan merkintä kokoontumisessa 25.4.1957
Veli Syvännön vierailtua seurakunnassa 3. ja 5. p. kesäk. oli herännyt ajatus, että seurakunta ottaisi hänet omaksi lähetikseen. Asiasta keskusteltiin vilkkaasti ja kaikissa käytetyissä puheenvuoroissa kannatettiin lämpimästi aloitetta, sillä onhan Israelin työ erikoisen kallis, ja juuri suomalaisilla on suuret mahdollisuudet juutalaisten keskuudessa. Ja koska veli Syväntöä ei mikään seurakunta Suomessa kannata, päätettiin yksimielisesti, että Lemp. helluntaiseurakunta alkaa kannattaa veli Kaarlo Syväntöä perheineen esirukouksin ja uhrein mahdollisuuksien mukaisesti.
Pojat jatkoivat työtä
Työtä jatkoi Kaarlon kuoleman jälkeen hänen poikansa Olavi ja Kalervo Syväntö. Tänä päivänä Raamattujen pakkaus ja lähetys tapahtuu edelleen Israelin Tiberiaksesta ja työssä palvelevat Kalervon tytär Nirit puolisonsa Aviel Gershin kanssa.